Həyatımda elə bir dövr oldu ki, pulla olan münasibətim tamamilə dəyişdi. Normal işdən çıxıb öz yolumu axtarırdım. Dostlarım deyirdi ki, dəli olmuşam. Amma mən bilirdim nə etdiyimi. Hər şey təsadüfən başladı – bir gecə evdə darıxırdım, bir az göz gəzdirdim, gördüm bu betting company mostbet com nə qədər ciddi oyunçular üçün maraqlı alətlər təklif edir. Qərara gəldim: məcburi oxumaq, test etmək, statistikalar aparmaq. Mən əylənmək üçün gəlməmişdim. Mən qazanmaq üçün gəlmişdim.
İlk həftələr çox ağır keçdi. Pul itirirdim. Amma təcrübəli oyunçu kimi bilirdim ki, bu normaldır. Kazino sadəcə nağd pul çıxarmaq maşını deyil. Burada riyazi intizam, soyuq qəlb və gecə-gündüz analitik düşüncə lazımdır. Hər gün səhər 9-da oyanıb, əvvəlki gecənin mərc qeydlərini açırdım. Hansı strategiya işləyib? Harada boşluq var? Hansı oyunda qazanma ehtimalım daha yüksəkdir? Təkcə bir oyuna fokuslanmadım. Rulet, blackjack, bəzən də slotlar – amma slotlara yalnız bonus almaq üçün girirdim. Çünki professional oyunçu üçün “bəxt” anlayışı yoxdur – yalnız plan, mərc idarəsi və risk nisbəti var.
İlk böyük çöküşüm 3-cü həftədə oldu. Səhər tezdən mərc etdim, uduzdum, bir az daha artırdım, yenə uduzdum. Daxildə həyəcan başlayır. Amma özümə dedim: “Dayan. Bu gün iş günüdür. Kazinoda işçi kimi olmaq istəyirsənsə, həddi bil”. Çıxdım, nəfəs aldım, bir saat gəzdim. Qayıdanda artıq beyinim sərin idi. Və həmin gün qazandığım pul bir həftəlik itkimi örtdü. O an başa düşdüm: əsas şey reaksiyalarını idarə etməkdir. Qorxanda uduzursan. Açgözləndə də.
Tədricən öz sistemimi qurdum. Hər mərc üçün limit – yox, sadəcə gündəlik deyil, hər oyuna görə limit. Maksimum 5% bankroll. Əgər 3 oyunda uduzmuşamsa – ara. Daha iki uduzuş – həmin gün iş bitdi. Kazino ağıllı rəqibdir. O səni isti, yorğun, əsəbi görmək istəyir. Çünki o zaman səhv edirsən. Amma mən ona heç vaxt bu fürsəti verməmişəm. Bəli, elə günlər olub ki, gecə yarısı kalkulyatoru açıb ehtimalları yenidən hesablamışam. Elə günlər olub ki, betting company mostbet commənə o qədər böyük qalibiyyət seriyası verib ki, bankroll 3 gündə ikiqat artıb. Amma mən oynamamışam. Sadəcə planıma əməl etmişəm.
Ən böyük qələbəm təkcə pulla ölçülmür. Bir axşam blackjack oynayırdım. Rəqib – kazino özü. Dilerin hər hərəkətini bilirəm. Kartların çıxma ehtimalına görə mərcimi artırıram. Stolda başqa oyunçular var idi. Biri mənim yanımda oturub 20 xal yığdı, qorxub böldü. Deyirəm: “Qardaş, dayan, sən qazanmısan”. O qulaq asmadı – uduzdu. Mən isə 3 dəfə artırdım, diler 19 yığdı, mən 20. O gecə +3400 dollar. Yox, bu bəxt deyil. Bu hazırlıqdır. Bu həftələrlə araşdırma, saatlarla testdir.
Yoldaşlarım deyir: “Sən dəlisən, hər gün kazinoda”. Cavab verirəm: “Siz hər gün fabrikdə, ofisdə işləyirsiniz, mən də burda”. Amma fərq var: onların maaşı məlumdur, mənim qazancım isə yalnız intizamımdan asılıdır. Bir gün 500 dollar, bir gün 1500. Dərd odur ki, itirəndə də soyuqqanlılığını saxlamalısan. Ən uzun uduzma seriyam 12 gün idi. Həmin 12 gündə 60%-ə yaxın bankroll getdi. Ağrılı idi. Amma cədvələ baxdım: statistika normal həddə idi. Dayanmadım. Və 13-cü gün elə bir uduş gəldi ki, itkiləri yox, bir ayın planını ödədi.
İndi isə ən maraqlısı: professional oyunçular kazinodan nifrət etmir. Əksinə, onlara hörmət edirlər. Çünki kazino qaydaları açıq deyir: ev həmişə bir az üstündür. Mənim işim bu üstünlüyü minimuma endirmək, öz üstünlüyümü yaratmaqdır. Və bu mümkündür. Təkcə təsadüfə inanmaq olmaz. Betting company mostbet commənə bir platforma verdi, alətlər verdi, məlumatlar verdi. Qalanı mənim işimdir.
Ən sevdiyim anlar nə vaxtdır bilirsiniz? Səhər tezdən oyanıb sistemimi işə salıram, bir saat ərzində 10-15 mərc edib 200-300 dollar qazanıb çıxıram. Sonra stolun arxasında oturub işimi bitirdiyimi düşünürəm. Və heç bir menecer mənə “niyə gecikdin?” demir. Heç bir patron mənim maaşımı kəsmir. Bəzən gecələr slotlara girirəm, amma yalnız əyləncə üçün, cüzi məbləğlərlə. Professional oyunçu əyləncə üçün pul ödəmir – onu qazanır.
Həyatımda bir dəfə yalnız bir hadisə oldu ki, öz qaydalarımı pozmağa az qaldım. Böyük uduzma seriyasının ortasında dostlar məni içkiyə dəvət etdi. Qəbul etmədim. Dedim: “Mənim iş saatlarımdır”. Gülüşdülər. Amma sabahı gün əllərində telefonla zəng edib soruşdular: “Necə edirsən?” Cavab verdim: “Plan”. Bu qədər.
İndi təxminən iki ildir ki, əsas gəlir mənbəyim budur. Kazino mənim iş masamdır. Monitorum, kalkulyatorum, statistikam. Düşünürəm ki, hər kəs bu yola girə bilməz. Çünki hər kəs itirəndə gülümsəyib deyə bilməz: “Yaxşı, sabah qayıdıb alacağam”. Mən bunu deyə bilirəm. Çünki bilirəm riyaziyyatı. Bilirəm öz psixologiyamı. Və ən əsası – bilirəm nə vaxt dayanmalı.
Elə bir gün də olub ki, 3 saat ərzində heç bir qazancım olmayıb. Oturdum, kofe içdim, siqaret çəkdim, videooyun oynadım. Sonra qayıtdım. Və qazandım. Bu işdə ən böyük düşmən tələskənlikdir. Ən böyük dost isə səbr.
Hələ də yadımdadır ilk dəfə betting company mostbet complatformasında ciddi oyuna başladığım günü. Yox, o gün qazanmadım. Amma nəsə başa düşdüm: bu sadəcə şans oyunu deyil. Bu bir sistemdir. İndi sistem mənim işləyir. Hər səhər onu işə salıram, axşam isə nəticəni yazıram. Bəzən mənfi. Bəzən artı. Amma hər zaman – plan daxilində.
Kim soruşsa: “Professional oyunçu olmaq istəyirəm”, mən bir şey deyirəm: “Kazino sevgini yox, intizamı sevir”. Mən kazinonu sevmirəm. Mən işimi sevirəm. Və bu iş mənə azadlıq verib. Borclar yoxdur, menecer yoxdur, zəngli saat da yoxdur. Yalnız mən, ekran, və mərc cədvəli. Bəzən uduzuram. Çox vaxt qazanıram. Amma hər zaman nəzarət mənim əlimdədir. Və bu, bütün pullardan daha dəyərlidir.
Qısası: hər kəs qumarbaz ola bilər. Amma professional oyunçu olmaq – başqa səviyyədir. Mən ora çatmışam. Və geri dönmək fikrində deyiləm.